Діти-майбутнє Лихівської селищної об'єднаної територіальної громади
опубліковано 28 грудня 2019 року о 09:11

Для покращення якості освіти, яку отримують наші діти, та виведення нашого опорного навчального закладу на новий, сучасний освітній рівень, який би відповідав всім вимогам європейської держави, у 2019 році було використано залишок освітньої субвенції за 2018 рік в сумі 868 тис. грн. Але це ще не всі кошти, які витрачені у цьому році задля освіти наших дітей.
Цей навчальний рік – це другий рік роботи в умовах реформи шкільництва, що має назву «Нова українська школа», скорочена назва –НУШ. Так от НУШ передбачає створення школи, де діти будуть навчатися через діяльність, «у якій буде приємно навчатись і яка даватиме учням не тільки знання, ..., а й вміння застосовувати їх у житті».
Саме тому, у цьому році на закупівлю дидактичних матеріалів, сучасних меблів, комп’ютерного обладнання, а також відповідного мультимедійного контенту для початкових класів спрямована ще одна субвенція з державного бюджету. Це субвенція на забезпечення якісної, сучасної та доступної загальної середньої освіти «Нова українська школа», її загальна сума становить для нашої громади становить 113,150тис.грн., причому на дидактичні матеріали передбачено кошти в сумі 41,043 тис. грн., на сучасні меблі для першокласників – 38,950 тис. грн., на мультимедійний контент – 33,157тис.грн.
Нова українська початкова школа має виконати дві важливі задачі: сформувати у дітей бажання вчитися та дати базові знання і навички.Розуміючи це, ми намагалися придбати таки захопливі та привабливі дидактичні матеріали для проведення занять, щоб навчання стало для наших наймолодших школяриків дивовижною та приємною подорожжю у світ знань. Ми переконані, що процес пізнання може бути напрочуд цікавим. І щоб зробити його саме таким для усіх школярів, варто створити для них середовище, яке заохочувало б розвиток критичного і творчого мислення. У переліку придбаного є набори демонстраційних моделей геометричних тіл та фігур, мірного посуду, годинників, комплекти вимірювальних приладів, лабораторні набори для дослідів,гербарії, настільні розвивальні ігри,конструктори, STEМ набір для початкової наукової освіти, набір музичних інструментів та багато іншого.
Для створення безпечного та дружнього до дитини навчального середовища було придбано новенькі кольорові одномісні парти для першокласників відповідно до вимог Міністерства освіти та науки. Нова українська школа потребує і сучасного інформативного оснащення, тому перший клас обладнаний сучасною мультимедійною дошкою.
Отже, на сьогоднішній день уже 3 початкових класи з 5-ти в Лихівській школі мають мультимедійні дошки, по одній такій дошці мають і Яковлівська та Байдаківська філії цієї школи.
Таким чином лише в 2019 році на сучасне обладнання нашого опорного навчального закладу використано 868 +113,150 = 981,150 (тис. грн.). То ж чи на користь нашій громаді реформа децентралізації ? Лише завдяки їй гроші, виділені державою на наших дітей, і дійшли саме до них, а не розчинились десь… То ж здається, що ми вкладали гроші у школи, а насправді – в розвиток нашої громади, адже діти – це наше майбутнє?

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux