Оголошення про оприлюднення
опубліковано 05 травня 2021 року о 10:28

ПОВІДОМЛЕННЯ ПРО ОПРИЛЮДНЕННЯ

проектів рішень Лихівської  селищної ради

про встановлення місцевих податків і зборів

 

«Про встановлення ставок

орендної плати за землю

на території Лихівської територіальної громади»

 

«Про встановлення ставок зі сплати податку

на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки,

на території Лихівської територіальної громади»

 

«Про встановлення ставок та пільг

із сплати земельного податку»

 

                                                                                               « Про встановлення єдиного податку

                                                                                                 для фізичних осіб - підприємців,

                                                                                                   які здійснюють свою діяльність

                                                                                         а території Лихівської територіальної громади»



Для прозорого та ефективного застосування ставок місцевих податків і зборів на території Лихівської територіальної громади, здійснення контролю за своєчасністю та повнотою проведення їх платежів, з метою залучення додаткових коштів до місцевого бюджету громади, пропонується вирішити питання встановлення ставок податків і зборів шляхом укладення відповідних рішень Лихівською селищною радою. Органи місцевого самоврядування ухвалюють рішення  селищної ради про місцеві податки та збори відповідно до вимог Податкового кодексу України (далі – Кодекс) та у зв’язку з об’єднанням Лихівської селищної ради та Троїцької, Біленщинської сільських рад в єдину  Лихівську  територіальну громаду

Законом України від 17.11.2020 р. №1009-ІХ «Про внесення змін до деяких Законів України щодо впорядкування окремих питань організації та діяльності органів місцевого самоврядування і районних державних адміністрацій» внесені зміни до Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», зокрема, що після закінчення повноважень рад, що припиняються, їхніх виконавчих комітетів, сільського голови, який одноосібно виконував функції виконавчого органу сільської ради, що припиняється, видані ними нормативно-правові акти, невиконані акти індивідуальної дії зберігають чинність на відповідних територіях та для відповідних осіб. Відповідно, в 2022 році по місцевих податках і зборах діючими є нормативно-правові акти, видані селищною та двома сільськими радами, що увійшли до складу Лихівської територіальної громади. Значна кількість рішень по Лихівській громаді ускладняє суб’єктам господарювання – юридичним особам та фізичним особам – платникам податків і зборів роботу по складанню податкової звітності, нарахуванню і сплати таких податків і зборів.

З метою використання єдиного підходу до всіх суб’єктів господарювання на території  Лихівської територіальної громади виникла необхідність затвердження єдиних рішень про встановлення місцевих податків і зборів, які будуть діяти на території  Лихівської територіальної громади.

Відповідно до вимог статті 12 Кодексу, Лихівська селищна рада в межах повноважень ухвалює рішення про встановлення місцевих податків і зборів.

Проєкти рішень про встановлення місцевих податків і зборів та Аналізи регуляторних впливів проектів рішень селищної ради підготовлено на виконання вимог Закону України «Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності» з урахуванням вимог Постанови КМУ від 11.03.2004 р. №308 «Про затвердження методики проведення аналізу впливу та відстеження результативності регуляторного акта», зі змінами.

Запропоновані проекти рішень набирають чинності з 01.01.2022 року на необмежений термін з можливістю внесення змін до них та визначення їх такими, що втратили чинність, у разі змін у чинному законодавстві та/або за результатами відстеження.


Пропозиції та зауваження будуть прийматися в письмовій формі протягом місяця на адресу  Лихівської  селищної ради:

52120, Дніпропетровська обл., Кам’янський р-н., смт. Лихівка, вул. Центральна, 3, тел. (096)4278141, e-mail: info@lykhivska.otg.dp.gov.ua



Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux